Inversió estrangera a Andorra - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/Inversió estrangera a Andorra

Inversió estrangera a Andorra

 

Andorra fa ja anys que permet l'entrada de capital estranger sense que es requereixi un soci andorrà (100% capital estranger) ni cap requisit addicional. Qualsevol persona pot venir el país a iniciar el seu negoci.

El seu sistema fiscal atractiu i la seva vocació internacional, converteix el país en un lloc interessant per a empreses amb vocació internacional.

Per què Andorra?

Andorra és un país amb una excel·lent estabilitat política, seguretat ciutadana i jurídica. Això, en temps convulsos com els actuals és molt interessant. Disposa d'un sistema sanitari de qualitat, un triple sistema educatiu (andorrà, espanyol i francès) i una infraestructura de primer nivell.

Fiscalitat

L'impost de societats té un tipus general del 10%. Aquest tipus impositiu amb prou feines troba rivals europeus en països com Gibraltar (10%) o Xipre (12,5%). Tot i amb això, hi ha tres règims especials que, amb certs requisits, permeten rebaixar aquest tipus fins al 2%. Són els casos d'explotació d'intangibles (patent-box), comerç internacional i societats de gestió i inversió financera intragrup (cash-pooling).

Les empreses que es dediquin a tenir participacions en altres empreses (Holding) o bé les SICAV tenen un tipus 0%.A Andorra, com a substitut de l'IVA existeix l'IGI, amb un tipus general del 4,5%. Existeixen tipus especials com el súper-reduït (0%) i reduït (1%) entre d'altres.

Pel que fa a les persones físiques, el tipus general és un 10%, però no es paga per sota de 27.000 €. A partir d'aquí, el tipus puja progressivament fins arribar a un 7% efectiu en els 150.000 €. En el cas que els ingressos provinguin de dividends d'una societat en propietat, estan exempts i existeixen gran varietat d'exempcions a més d'aquestes.

Què pot fer PSF?

A PSF podem gestionar absolutament tots els tràmits referents a la seva entrada o la de la seva societat a Andorra. La nostra filosofia és no deixar mai sol al client i, en cas de necessitar serveis addicionals no previstos inicialment, oferir-los també. No tingui por a preguntar què podem fer per a vostè.

També podem posar-lo en contacte amb clients andorrans o qualsevol tipus de professional que necessiti de cara a desenvolupar-se amb èxit a la societat andorrana. Com comentàvem abans, el límit el posa el client, mai nosaltres.

About the Author
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.