La banca a Andorra - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/La banca a Andorra

La banca a Andorra

Andorra és coneguda entre moltes altres coses pel seu excel·lent sector financer, el qual suposa un 20% del PIB essent rigorós, competitiu i modern. La seva liquiditat és una de les millors d'Europa i les seves ràtios creditícies són molt positives.

Fins i tot amb la fi del secret bancari, els bancs andorrans continuen sent unes entitats d’èxit. Han sabut adaptar-se a tots els canvis que s'han desenvolupat en el sector al llarg de les últimes dècades. Disposen de plataformes en línia modernes i la seva operativa està plenament adaptada a les necessitats actuals dels seus clients.

A Andorra competeixen entre si un total de 5 bancs que compten amb uns 170 mil milions d'euros en actius. L'horari d'atenció al públic és de 9:00 a 17:00, amb moltes oficines realitzant un horari continu. S'ofereixen tot tipus de serveis, des dels més senzills orientats a la banca comercial als més complicats serveis financers d'índole empresarial i, especialment, els orientats a banca privada.

Els bancs estan regulats estrictament amb les directrius internacionals més rigoroses, cosa que ha provocat un nivell de crisis bancària ínfim si el comparem amb els seus veïns. Diversos bancs andorrans no han entrat mai en crisi en els 80 anys d'història bancària del país.

Les eines d'inversió que proporciona la banca andorrana als seus clients són molt superiors a les que proporciona la banca comercial dels seus països veïns, ja que al país es compta amb una àmplia tradició a la banca privada i d'inversió. Això permet als clients accedir a un major ventall d'actius i en unes condicions superiors.

Els bancs andorrans no són entitats aïllades, sinó que tenen una molt àmplia presència internacional en països com els Estats Units, Mèxic, Xile, Brasil, Uruguai, Perú, Espanya, Israel, Luxemburg etc ... Això comporta un ampli coneixement de les diverses places i una gran competitivitat respecte a altres bancs.

Per tot això, la banca del país és una banca interconnectada i moderna, molt lluny de la imatge obscura que des de moltes latituds s'intenta associar a Andorra. Per a un resident andorrà, els bancs no són ni una pèrdua de temps ni un problema.
About the Author
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.