Declaració de béns i comptes a l'estranger - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/Declaració de béns i comptes a l'estranger

Declaració de béns i comptes a l'estranger

Una qüestió a la qual ens enfrontem amb molta freqüència és a la necessitat o no de declarar els béns que un resident espanyol té al Principat d'Andorra o l'estranger en general.

Des del 2012 a Espanya es té l'obligació de declarar els béns dels quals es disposi a l'estranger mitjançant l'ús del model 720 de la hisenda espanyola. Va tenir bastant ressò mediàtic perquè la multa per la no declaració era d'uns rodons 10.000 €, però no cal espantar-se.

En primer lloc, no afecta tots els béns, només als que superin els 50.000 € en valor. Si disposa d'un compte amb 7000 € a Portugal, no ha de tenir cap por. Fins i tot, en el cas d'una societat, si aquesta no supera els 50.000 € de capital social, no hi ha cap necessitat de declaració explícita, independentment de la mida del seu actiu. Òbviament els dividends que es rebin han de ser declarats a l'IRPF espanyol, però no té més complexitat operativa.

No obstant, nosaltres sempre recomanem realitzar el model 720, ja que per la senzillesa que té no val la pena plantejar-se no fer-ho i complicar-se amb coses que tampoc mereixen un segon del seu temps.

També és important recordar que, durant aquest present any qualsevol compte d'un resident espanyol en gairebé qualsevol país del món serà objecte d'intercanvi automàtic si supera els 250.000 $ en saldo o equivalent. Això és un símbol de nous temps en el que no es podran evadir impostos amb els mecanismes del passat.

La millor forma d'obtenir avui en dia un estalvi fiscal i viure amb tranquil·litat consisteix en simplement anar a residir a un país amb una baixa fiscalitat i un alt nivell de vida. En això Andorra és ideal ja que permet baixos impostos, alt nivell de vida i una proximitat total amb Espanya.
About the Author
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.