Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM, per què són tan importants - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inbound/Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM, per què són tan importants

Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM, per què són tan importants

Seguim amb la nostra sèrie d'articles sobre imprescindibles del disseny web. Ja sabem que són el SEO i el SEM, però per què són importants?La importància i utilitat del SEO, rau en que mal realitzat ens convertirà en una cosa inaccessible per als nostres clients. La nostra web no apareixerà en els principals cercadors, o bé ho farà en una posició molt dolenta. Pot semblar exagerat el fet de no aparèixer, però conec un cas al país, el qual va fer una web tan pobra que va acabar per ser eliminada de diversos cercadors i només s’hi pot accedir directament escrivint l’adreça web. Això és una cosa negativa per a nosaltres i la nostra marca, per això és millor no tenir res. Una cosa que ens costa diners, encara que sigui poc, però ens provoca problemes greus és tot un desastre. Al final gastem temps i diners en una cosa que no només no ens ajuda, sinó que ens perjudica.

Al final, si no tenim visibilitat és molt difícil que la gent que no és de la zona ens trobi. Generalment els negocis més reeixits apareixen primer i la resta tenen molts problemes per subsistir en aquest entorn de competència. Costa imaginar el nombre de clients que es perden per no estar presents quan ens estan buscant.

El SEM és útil per donar un impuls ràpid a una web o adaptar-nos a una situació especial de la demanda. Si, per exemple, estem en un carrer secundari durant un cap de setmana de gran afluència turística, una campanya SEM pot col·locar-nos per davant dels primers carrers en cercadors i atraure persones al nostre lloc amb gran immediatesa. Les campanyes SEM no són senzilles i poden ser costoses, però la seva adaptabilitat i immediatesa poden ser d'utilitat i permetre'ns rendibilitzar-molt ràpidament. És important indicar que sense un bon SEO el SEM no val per a molt, ja que mantenir el nivell de consum o visites pot arribar a suposar una despesa, en el pitjor dels casos insostenible i en el millor una despesa no eficient. El SEM pot atraure molta gent, però no permet retenir-la.

A grans trets i sense entrar en coses més complexes, aquesta és la utilitat que aporten SEO i SEM. Totes dues són eines necessàries i complementàries, però nosaltres ens decantem més per una feina d’Inbound que per un simple SEM. No obstant, depèn del negoci, del moment, els consumidors ... En l'adaptació es troba la virtut.

 

 

MARKETING
About the Author
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.