El CDI, que és i que suposa - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/El CDI, que és i que suposa

El CDI, que és i que suposa

Un CDI és un acord o conveni de doble imposició per determinar a quin país li correspon reclamar el gravamen sobre una renda evitant així que pugui ser reclamada pels altres països en virtut de la superposició de sobiranies fiscals dels països implicats. D’aquesta manera s’evita que un contribuent sigui gravat per una mateixa renda per duplicat.

Andorra ha signat convenis de doble imposició amb molts països essent un dels més importants el signat al febrer de 2016 amb Espanya.

En la nova Andorra, moderna i oberta, el CDI és una notícia excel·lent ja que permet a les empreses nacionals una major operativa a l'estranger, amb una millor transparència i facilitat.

El primer efecte clar és la desaparició de retencions per part de l'estat espanyol a les empreses andorranes, així com la no necessitat de realitzar correccions en Andorra pels impostos pagats a Espanya. Això permet a les empreses andorranes operar d'una forma més eficient a Espanya i amb una seguretat jurídica superior.

El segon punt important, és l'estandardització de procediments i impostos que implica per a Andorra aquest nou marc, en el qual ha d'intentar que la seva normativa s'assembli cada vegada més a la dels seus veïns europeus.

Tot això implica que, des de pensionistes, passant per empresaris o treballadors, la possibilitat de residir al país es torna més atractiva, atès que les retencions, problemes administratius i sospites passaran a ser assumptes del passat. Residir al país serà més senzill des d'una perspectiva administrativa i fiscal.

El CDI és un pas més en la interconnexió d'Andorra amb els seus veïns, en un nou status quo on Andorra vol jugar la carta de ser un país modern, internacional i amb capacitat per competir de tu a tu amb estats molt més grans en assumptes com el comerç internacional, l'explotació de patents i marques.
About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.