Aprendre sobre Marketing online, la importància de l’espai vs atenció - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inbound/Aprendre sobre Marketing online, la importància de l’espai vs atenció

Aprendre sobre Marketing online, la importància de l’espai vs atenció

El màrqueting online no és una novetat, malgrat que per a molts segueix sent un misteri. El gran problema que presenta és que no s'entén bé el concepte i quines són les seves implicacions respecte als sistemes tradicionals. Cal destacar que té dues variants, parlarem de la segona ja que la primera és la variant SEM, que ja hem tractat en altres publicacions.

Avui toca introduir lleugerament la variant de l’Inbound. A l'hora d'aprendre sobre màrqueting online s'ha de conèixer que en el mitjà web no es competeix per l’espai, com a la resta de mitjans de màrqueting, es competeix per la atenció. Això canvia totalment les regles del joc, no volem que ens vegin, volem que ens atenguin, que ens coneguin. Per això, no val amb posar textos cridaners o aparèixer el primer on sigui, hem de generar en el client el desig de llegir-nos, de donar-nos la seva atenció. Això s'aconsegueix mitjançant la creació de contingut útil per a l'usuari, ja siguin blocs, vídeo, àudio, llibres, ...No es tracta d'escriure totxos que no llegirà ningú o que no tinguin cap interès per a l'usuari, sinó d'anar a poc a poc, coneixent al nostre client i guanyant mica en mica la seva confiança, per després ser consumidor i finalment un promotor de la nostra marca.

Per això cal mostrar-li un contingut, que no ha de ser massa extens, sinó arribar en el moment concret i ser memorable. És a dir, ha d’estar per quan el potencial client ho necessiti i ha de ser prou bo perquè el client tingui clar que sabem del que estem parlant. En si, hi ha diversos tipus de continguts, en funció de si el client busca donar nom al seu problema, buscar una solució a un problema que coneix o triar diferents solucions entre les companyies que formen la seva indústria. Però això ja és material per a altres articles.

L'important és recordar les claus, contingut rellevant en el moment concret i memorable per la informació que mostra. Penseu en petites píndoles de saviesa, no en manuals acadèmics.

 

 

MARKETING
About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.