Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM explicats de forma senzilla - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inbound/Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM explicats de forma senzilla

Imprescindibles del disseny web: SEO i SEM explicats de forma senzilla

Tota persona que ha tingut una web s'ha hagut de barallar alguna vegada amb aquests conceptes. Què és el SEO, el SEM, el posicionament,...? La mania que tenim la gent amb una vessant informàtica d'usar acrònims tampoc és d'ajuda. Per tant, realitzarem una explicació molt bàsica que és cada concepte.

El SEO no és sinó millorar la nostra web de cara a que els cercadors sàpiguen de què estem parlat en una pàgina concreta. En aquest article jo estic explicant que són SEO i SEM d'una forma senzilla, però tinc una sèrie de formes que de la mateixa manera que ho entén vostè, ho entengui el navegador. En sí les estratègies complicades de SEO són ​​cosa del passat, el que s'intenta sempre és complir els protocols amb excel·lència més que utilitzar formes rocambolesques o tècnicament desafiants. Actualment, la part de posicionament orgànic (que és on s'enfoca la tasca del SEO) és molt més pròpia del màrqueting online que del SEO. Tasques basades en l’Inbound Màrqueting contínues provocaran beneficis molt superiors als del millor SEO del món.

Després hi ha el SEM, que és la publicitat pagada a la qual tots estem habituats, però en format online. En sí la seva popularitat es deu al fet que no té despesa mínima i la seva eficàcia és extremadament superior a la de la publicitat tradicional. Es pot realitzar en xarxes socials con Facebook o Linkedin, cercadors com Google o Yahoo i fins i tot xarxes de webs amb gran nombre de visites. És una forma d'aconseguir un impuls ràpid de visites o que certs clients realitzin una acció (com trucar a la nostra oficina, registrar al nostre Butlletí de Notícies ...). La gran pega que té és l'efectivitat reduïda de cara a mantenir un flux estable de visites si la inversió no és continuada, però és sens dubte una idea interessant de cara al creixement de la nostra empresa.

SEO i SEM són dues eines que unides són de gran utilitat, però s'ha de tenir present que pot funcionar SEO sense SEM però no SEM sense SEO. Per tant, un bon disseny web des de l'inici és crucial perquè un web tingui rellevància i acabi per tornar la inversió dipositada en ella.

 

 

MARKETING
About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.